Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χωριό Απόλλωνα

kentrikiΤην Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή όλων των τάξεων του σχολείου µας στον Απόλλωνα της Ρόδου. Αρχικά επισκεφθήκαμε τον συνεταιρισμό γυναικών του Απόλλωνα ¨Απολλωνιάτισες». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρος παρασκευής και πώλησης τοπικών προϊόντων από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Στη συνέχεια αφού ενημερωθήκαμε στον αύλειο χώρο του Μουσείου του χωριού, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων Ρόδου “Νέοι Ορίζοντες”  κ. Κυριαζάκο Μανώλη,για την ιστορία και τη ζωή στο χωριό, ξεναγηθήκαμε από τον ίδιο στον χώρο του Μουσείου που περιλαμβάνει εκθέματα αρχαιολογικού, λαογραφικού, εθνογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Συνεχίσαμε την επίσκεψη και ξενάγησή μας στην εκκλησία του χωριού, θαυμάζοντας τόσο το ιστορικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού όσο και τις ιδιαίτερες αγιογραφίες.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χωριό Απόλλωνα

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο "Δέντρο"

Οι μαθητές του τμήματος Β3 του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο "Δέντρο" στην πόλη της Ρόδου στο πλαίσιο των διδακτικών αντικειμένων της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι μαθητές/-τριες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούσαν στα βασικά στοιχεία ενός βιβλίου (ταυτότητά του), στη βιβλιοπαρουσίαση και βιβλιοκριτική καθώς και στα διαφορετικά είδη βιβλίων.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο βιβλιοπωλείο "Δέντρο"

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βουλή Σχ.Έτος 2018-19

Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄Λυκείου επισκέφτηκαν τη Βουλή την Τετάρτη στις 23 Ιανουαρίου 2019. Ξεναγήθηκαν στην έκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Βουλής, επισκέφτηκαν την αίθουσα συνεδριάσεων και παρακολούθησαν μια αγόρευση. Το πρωί της ίδιας μέρας ξεναγήθηκαν στο αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στο μουσείο της. Επιπλέον, με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Αθήνα πραγματοποίησαν δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βουλή Σχ.Έτος 2018-19

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Περιφερειακό Φυτώριο Ν.Αιγαίου

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες των περιβαλλοντικών προγραμμάτων επισκέφτηκαν το Περιφερειακό Φυτώριο Ν. Αιγαίου στις 17-4-2018 στο πλαίσιο της δράσης "Καλλιεργώντας ένα νέο μέλλον".

Η δράση περιλάμβανε μια εισαγωγική προσέγγιση για την ανάπτυξη και καλλιέργεια των φυτών, προβολή βίντεο  για την καλλιέργεια στο φυτώριο/στη φύση και ξενάγηση στο φυτώριο και στο μονοπάτι βιοποικιλότητας. Ακολούθησε συζήτηση και βιωματικά παιχνίδια σε ομάδες. Η δράση είχε διάρκεια δύο ωρών και υλοποιήθηκε από τα μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του ΚΠΕ Πεταλούδων και τον υπεύθυνο γεωπόνο του Περιφερειακού Φυτωρίου Ν. Αιγαίου. Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες μας για την τόσο ενδιαφέρουσα και δημιουργική δράση που προσέφεραν στους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας.

 

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Μελισσοκομική Ρόδου και στο χωριό Ψίνθος

psinthos03bgΟι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου τη Μελισσοκομική Ρόδου. Ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Μέλισσας και παρακολούθησαν την ενημέρωση που παρουσιάστηκε από τους υπεύθυνους του Μουσείου για τη μελισσοκομία γενικότερα. Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Ψίνθος της Ρόδου όπου οι μαθητές μας επισκέφτηκαν την πηγή Φασούλι και περιηγήθηκαν μέσα στο όμορφο παραδοσιακό χωριό αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τη φιλοξενία των κατοίκων.

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χωριό Άγιος Ισίδωρος

ΚαρποίΟι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου μας επισκέφτηκαν το χωριό Άγιος Ισίδωρος, τη Δευτέρα 18-12-17, για να πραγματοποιήσουν διάφορες δράσεις. Η υποδοχή και φιλοξενία των κατοίκων ήταν θερμή και εγκάρδια. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα τόσο όμορφο και παραδοσιακό χωριό του νησιού μας! Στην επιστολή που ακολουθεί εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους κατοίκους του Αγίου Ισιδώρου.

Διαβάστε περισσότερα: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χωριό Άγιος Ισίδωρος

Δεύτερη Διδακτική Επίσκεψη του σχολείου μας

     nosoiomeio1Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ερευνητικής Εργασίας: «Ταξίδι στο Μικρόκοσμο» με υπεύθυνη καθηγήτρια κ. Αγγελίδη Χριστίνα, βιολόγο του σχολείου μας, επισκέφτηκαν το Παθολογοανατομικό Εργαστήριο του Νοσοκομείου Ρόδου, στις 15 Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παθολογικής Ανατομίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν από τους υπεύθυνους του εργαστηρίου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το έργο τους. Παραθέτουμε το σύνδεσμο του άρθρου από την ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου μας, που αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για την επίσκεψη:

http://schoolpress.sch.gr/gelialysou/?p=1315

Πρώτη Διδακτική Επίσκεψη του σχολείου μας

     ΑρβελερΜια ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β΄ Λυκείου του σχολείου μας, με συνοδούς τις καθηγήτριες κ. Κιούση Δήμητρα, κ. Μαστοράκου Γιούλα και την κ.Παρμπή Κωνσταντίνα, πήρε μέρος στην εκδήλωση: «Ελένη Γλύκαντζη-Αρβελέρ, συνάντηση με τους μαθητές Λυκείων της Ρόδου» στις 30 Οκτωβρίου 2017. Μετά την εκδήλωση οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν να εκπονήσουν εργασίες με θέματα από τη Βυζαντινή ιστορία, καθώς και να συντάξουν ένα άρθρο με τις εντυπώσεις τους, στην ηλεκτρονική εφημερίδα του σχολείου.

Παραθέτουμε το σύνδεσμο της ηλεκτρονικής εφημερίδας με το εν λόγω άρθρο:

http://schoolpress.sch.gr/gelialysou/?p=1299