Δράση ευαισθητοποίησης για την έμφυλη και οικογενειακή βια

Την Παρασκευή 23/02/2024 και την Τρίτη 27/02/2024 πραγματοποιηθηκε στο σχολείο μας δράση για την ευαισθητοποίηση των νέων απέναντι στις προειδοποιητικές ενδείξεις μιας βίαιης σχέσης.
Είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ρόδου με υπεύθυνες την ψυχολόγο κα Φακιδαράκη Δέσποινα ,την κοινωνιολόγο κα Μηνατση ΕΥΗ και την κοινωνική λειτουργό κα Χρυσού Θεανώ ….
Οι μαθήτριες και οι μαθητές της Β´ λυκείου ενημερώθηκαν για το έργο του κέντρου, τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα κακό ποιητικής συμπεριφοράς .Μέσω ενημερωτικών παρουσιάσεων, οι μαθητές κατάλαβαν πώς να αναγνωρίζουν τα σημάδια μιας κακοποιητικής συμπεριφοράς, πώς να τα αποφύγουν και ότι υπάρχει συγκεκριμένη δομή υποστήριξης σε περίπτωση που θελήσουν να ζητήσουν βοήθεια.
Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών για την πολύτιμη συνεισφορά τους στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος και την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των νέων.

Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί : Μήνα Δεσποινα , Πεταυρακη Μαρια, Πεζανάκης Νίκος

Επιμέλεια κειμένου: Πολίτη Μαρια , μαθήτρια Β Λυκείου

Learning Managment System

  2024-02-16 6.41.38

Διαχείριση άγχους για τους μαθητές της Γ' Λυκείου

Την Τρίτη 16/01/2024 είχαμε την τιμή να υποδεχτούμε στο σχολείο μας την «ΠΑΝΑΚΕΙΑ-ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ». Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για διάφορα θέματα που τους/τις απασχολούν με τις υπεύθυνες ψυχολόγους κυρία Κυπριώτη Αλεξία και κυρία Σιάγκα Κωνσταντίνα, τις οποίες κι ευχαριστούμε θερμά που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας. Η παρουσίαση αφορούσε κυρίως τη θεματική «Διαχείριση του Άγχους», κάτι που απασχολεί πολύ τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ’ λυκειου εν όψη των πανελλαδικών εξετάσεων! Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τις ειδικές ψυχολόγους για αυτό το θέμα και για ο,τι άλλο τους απασχολεί σχετικά με την ψυχική τους υγεία!

 

 

Etwiining με τους μαθητές της τάξης Β3-Β4 Γερμανικά (2)

 

 

Στον άξονα των Ευρωπαικών προγραμμάτων το Λύκειο της Ιαλυσού συμμετέχει φέτος με την τάξη Β3-Β4 Γερμανικών, με υπεύθυνη καθηγήτρια την εκπαιδευτικό Γιαννακιτσίδου Ευθυμία ΠΕ07, σε ένα πρόγραμμα eTwinning. Το εν λόγω πρόγραμμα ονομάζεται “Deutsch lernen mit Märchen und Geschichten” με τη συμμετοχή έξι χωρών και στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της πολυγλωσσίας και της δημιουργικής γραφής στην γερμανική γλώσσα και τον ψηφιακό εγγραμματισμό καθώς και της ενίσχυσης των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα μέσω της δημιουργίας ενός ψηφιακού παραμυθιού με τη χρήση scratch, μια διερμηνευόμενη δυναμική οπτική γλώσσα προγραμματισμού. Το έργο αφορά ουσιαστικά την ψηφιοποίηση κλασικών παραμυθιών ή ιστοριών από μαθητές με τη χρήση προγραμμάτων κωδικοποίησης και κινούμενων σχεδίων και η διαδικασία υλοποίησης είναι μέσω εικονικών αιθουσών διδασκαλίας.

 

Το eTwinning είναι μια διαδικτυακή κοινότητα που φιλοξενείται σε ασφαλή πλατφόρμα, προσβάσιμη σε εκπαιδευτικούς και σχολικό προσωπικό που έχει εγκριθεί από τον αντίστοιχο εθνικό οργανισμό υποστήριξης eTwinning.

 

 

 

Ημερίδα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό

Το σχολείο μας οργάνωσε ημερίδα με θέμα Επαγγελματικός Προσανατολισμός . Στα πλαίσια της δράσης παρουσιάστηκαν στους μαθητές της Β Λυκείου όλες οι πιθανές επαγγελματικές διέξοδοι που μπορούν να έχουν ανάλογα με το πεδίο προσανατολισμού που έχουν επιλέξει . Οι μαθητές παρακολούθησαν την ενημέρωση με ενδιαφέρον και διατύπωσαν πολλές ερωτήσεις .
Ευχαριστούμε θερμά την κ Καραισαρλη Μαρια , εκπαιδευτικό και σύμβουλο επαγγελματικού Προσανατολισμού για την τιμή που μας έκανε να ενημερώσει με σαφήνεια και εγκυρότητα το μαθητικό κοινό του σχολείου μας .

 

 

Επίσκεψη του Συλλόγου Φιλοζωϊκής Ρόδου

Ο Συλλογος Φιλοζωϊκής Ρόδου επισκέφτηκε στις 7/2/2024 το σχολείο μας μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από την εκπαιδευτικό Αγγλικής Φιλολογίας Μαριέττας Αγγελινιού προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές της Α' Λυκείου για τις δράσεις του, καθώς και για την νέα διαχείριση του κυνοκομείου Ρόδου απο τον Συλλογο Animal Rescue Rhodes. H πρόσκληση έγινε με αφορμή την ολοκλήρωση  της αντίστοιχης ενότητας "Animal Rights" στο μάθημα των Αγγλικών. 80 περίπου μαθητές παρακολούθησαν την παρουσίαση των μελών της Φιλοζωικής που εστίαζε στο θέμα του σεβασμού των ζώων και της υπευθυνότητας  που πρέπει να έχει ο κάθενας μας όταν υιοθετεί ένα ζώο.
Στο πλαισιο αυτό παραδόθηκαν στον ως δωρεά των μαθητών μας ζωοτροφές για την ενίσχυση του κυνοκομείου Ρόδου.

 

Εφηβεία

Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μεταμορφώνουν την διδακτέα και εξεταστέα ύλη της Νεοελληνικής Γλώσσας σε... mp4!!! Σας ευχαριστώ, Α2 και Α3, σας ευχαριστώ παιδιά μου, για την άψογη συνεργασία σας!!! Οι στίχοι σας και το υλικό για την παρουσίαση του τραγουδιού σας είναι υπέροχα ❣️

Ευχαριστώ πολύ την αγαπημένη, καρδιακή φίλη και συνάδελφο Σοφία Καζάκα από το Γυμνάσιο Νέου Σκοπού Σερρών για τη μουσική και την τεχνική υποστήριξη❣️ Sofia Kazaka

Πάμε λοιπόν!

Εφηβεία... Απολαύστε το❣️

 

Screenshot 2023-06-25 202519

Ομάδα φιλαναγνωσίας σε διαδικτυακή συνάντηση με τον Φάρο τυφλών

Η μαθήτρια Πορταιτισσα Κακιά ετοίμασε το βιβλίο Κατριόνα της Ελντυς Στεφάνου σε ακουστικό ψηφιακό βιβλίο και η μαθήτρια Στεργούλα Λαουδίκου εφτιαξεμε τον ίδιο τρόπο το βιβλίο The hitchhiker's guide to the galaxy, Douglas Adams στα αγγλικά και τα προσφεραμε.

Εργασίες για τις παραδόσεις, τα προϊόντα και τις δραστηριότητες της Νότιας Γαλλίας

Β Λυκείου γαλλόφωνο τμήμα

Κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο

Τα γαλλόφωνα τμήματα της Α τάξης του Λυκείου μας έφτιαξαν ψηφιακό βιβλίο σχετικά με την ιστορία του Καταλύματος και καταγράφοντας την προσωπική εμπειρία από την επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε.

Σύμβολο Ειρήνης

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρηνικής Συμβίωσης (16/5) και της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ( 5/6) που πλησιάζει οι μαθητές και οι μαθήτριες του τμήματος Α4 και της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας φύτεψαν λουλούδια στον κήπο του σχολείου μας δημιουργώντας το σύμβολο της Ειρήνης προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Υπεύθυνες καθηγήτριες:

Ξένια Ιντζέ

Ειρήνη Αφεντούλη

Νίκη Κλωνάρη 

Όταν οι Δράσεις μας αποκτούν φωνή!

Screenshot 2023-06-18 191630

 

Όταν η φεγγαροντυμένη από τον "Κρητικό" του Δ. Σολωμού αποκτά μορφή!

344038788 796513001580320 7990386182477162666 n

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α2 αποφάσισαν να δώσουν μορφή σε ένα πρόσωπο που τους έκανε εντύπωση, τη φεγγαροντυμένη. Συγκέντρωσαν όλα τα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να έχει και σχετίζονταν με το περιεχόμενο του "Κρητικού" και στη συνέχεια η ζωγράφος της τάξης, Στεργουλα Λαουδίκου, το υλοποίησε.

Επίσκεψη του κ.Φαρμακίδη Νικολάου Ιταλού πρόξενου στη Ρόδο

Στα πλαίσια της δράσης της επαφής του σχολείου μας με την κοινότητα ο κύριος Φαρμακίδης Νικόλαος μας επισκέφθηκε στις 2 Μαϊου 2023 για να μας μιλήσει για το ρόλο του προξενείου της Ιταλίας στη Ρόδο, τις αρμοδιότητες του επίτιμου προξένου και τις δυνατότητες σπουδών στην Ιταλία. Τάξη Α Λυκείου, τμήματα Α1 Α2 Α3 Α4.
Συντονισμός:Γιώτη Κωνσταντίνα
Συνεργασία:
Μπούρα Αγγελική,Σουρλής Γιαννης
 
 

Επίσκεψη στο κατάλυμα της Γαλλίας στην παλιά πόλη της Ρόδου

Μαθητές Γαλλικής Γλώσσας Α' τάξης

Συνοδοί : Σουρλής Ιωάννης

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023 
 
Υπεύθυνη : Γιώτη Κωνσταντίνα

Δράση

Επίσκεψη στο Κατάλυμα της Γαλλίας, συνοδευόμενη από ξενάγηση από την επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας στη Ρόδο κυρία Μοσχή – Gauguet Αλίκη καθώς και ενημέρωση των μαθητών/ητριών σχετικά με την δραστηριότητα και τον ρόλο του Γαλλικού Προξενείου στη Ρόδο και παρουσίαση του επαγγέλματος του (επίτιμου) προξένου. Τέλος η αξιότιμη κυρία επίτιμη πρόξενος απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών/ητριών και μας έφερε σε επαφή με την κεραμική τέχνη.
 

Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας 21 Φεβρουαρίου

Όταν μια τάξη είναι πολυπολιτισμική έχει να γιορτάσει πολλές μητρικές γλώσσες! Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Α4 μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους τραγούδια, παραμύθια, ήθη και έθιμα, πληροφορίες για την χώρα καταγωγής της οικογένειά τους, ζωγράφισαν και... ιδού το αποτέλεσμα! ❤️

Το ΓΕΛ Ιαλυσού για την τραγωδία στα Τέμπη

image9 1

Μια φορά κι έναν καιρό... ήταν μια βαλίτσα με μεγάλη ιστορία!

"Μετά φιλικωτάτων αισθημάτων... Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"

Προσέγγιση της Ιστορίας με τη χρήση μουσειοσκευής!

Και το ταξίδι... συνεχίζεται!

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος". Οικία - Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου, Χανιά

Εθνικό Ίδρυμα "Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος"

24 Ιανουαρίου - Παγκόσμια Ημέρα Εκπαίδευσης

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας ετοίμασαν ένα αφιέρωμα στην εκπαίδευση συγκεντρώνοντας υλικό από διάφορες χρονικές περιόδους, μελέτησαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαφορετικών χωρών και πρότειναν δικές τους ιδέες για να γίνει καλύτερη η Εκπαίδευση.


7 Ιανουαρίου: Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος

Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπήκαν στο ρόλο του ερευνητή, διάβασαν πηγές, συγκέντρωσαν υλικό από την έρευνά τους και κάνοντας χρήση των ΤΠΕ δημιούργησαν χάρτες με τις εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Πρόγραμμα Crocus