9η Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, το σχολείο μας οργάνωσε αγώνες σε ποίκιλα αθλήματα αξιοποιώντας πλήρως όλες τις αθλητικές εγκατάστασεις του καθώς και  εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Συγκεκριμένα, οι αγώνες που διεξήχθησαν υπό την εποπτεία επιτροπων εκπαιδευτικών ήταν:

1. Αγωνας Ανώμαλου Δρόμου (από το σχολείο μέχρι το εκκλησάκι του Άη Γιάννη που βρίσκεται στην περιοχή και πίσω στο σχολείο όπου εγινε και ο τερματισμός) 

2. Αγώνας καλαθοσφαίρισης (basketball)

3.Αγώνας χειροσφαίρισης(handball)

4. Αγώνας ποδοσφαίρου (football)

5. Αγώνας πετοσφαίρισης (volleyball)

6. Αγώνας επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ping pong)

7. Αγώνας σκάκι

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Για το σχολικό έτος 2018-19 η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής της Γενικής Διεύθυνσης Σπουδών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. εναρμόνισε την 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018. Στόχος της ημέρας αυτής είναι

η δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου. Ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με μεγάλη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών. Συγκεκριμένα, η ημέρα ξεκίνησε με τον ανώμαλο δρόμο μήκους 3Km περίπου ο οποίος έγινε από το σχολείο προς το ξωκλήσι του Αϊ Γιάννη μέσω του δασικού δρόμου που υπάρχει στους πρόποδες της Φιλερήμου.

Διαβάστε περισσότερα: 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Συμμετοχή στους σχολικούς αγώνες

img5 35Η συμμετοχή του σχολείου μας στους σχολικούς αγώνες ήταν μεγάλη αφού από τα οκτώ ομαδικά αθλήματα λάβαμε μέρος στα επτά. Συνολικά πήραν μέρος 65 αγόρια και 37 κορίτσια. Συγκεκριμένα πήραμε μέρος στο Ποδόσφαιρο (αγόρια), Χειροσφαίριση (αγόρια,κορίτσια), καλαθοσφαίριση (αγόρια, κορίτσια), Πετοσφαίριση (αγόρια, κορίτσια).

Τα αποτελέσματα των αγώνων ήταν τα εξής:

  1. Χειροσφαίριση Αγόρια: Πρωταθλήτρια Δωδ/νησου-Πρόκριση στη Γ΄Φάση Πανελλήνιου σχολικού πρωταθλήματος. Έφτασε στα προημιτελικά.Πανελλαδικά κατέλαβε την 8η θέση.
  2. Χειροσφαίριση κορίτσια: Πρωταθλήτρια Δωδ/νησου-Μοναδική συμμετοχή στα Δωδ/νησα.
  3. Πετοσφαίριση Αγόρια: Πήγε στον τελικό Δωδ/νησου και πήρε δεύτερη θέση. 
  4. Πετοσφαίριση Κορίτσια: Ένας αγώνας και αποκλεισμός.
  5. Καλαθοσφαίριση Αγόρια: Ένας αγώνας και αποκλεισμός.
  6. Καλαθοσφαίριση Κορίτσια: Πρωταθλήτρια Δωδ/νήσου.Πρόκριση στη Γ΄Φάση Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Στην  Γ΄Φάση των αγώνων η ομάδα των κοριτσιών κατέλαβε την 8η θέση Πανελλαδικά.
  7. Ποδόσφαιρο Αγόρια: Ένας αγώνας και αποκλεισμός.

Από τα ατομικά αθλήματα λάβαμε μέρος στο στίβο με τη μαθήτρια μας Μωραΐτη Σμαράγδη, η οποία πήρε μέρος στον αγώνα 100μ. μετ΄εμποδίων στον οποίο τερμάτισε πρώτη και είναι πρωταθλήτρια Δωδ/νήσου. Προκρίθηκε στη Β΄φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος στην οποία πραγματοποίησε προσωπικό ρεκόρ.   Στη Γ΄ Φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος κατέλαβε τη 2η θέση Πανελλαδικά.

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Ημέρα ΑθλητισμούΜε πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος, οι δράσεις των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου Ιαλυσού, μέσα στο πλαίσιο της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2017-18.

Με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκαν ποικίλες αθλητικές δράσεις και προβλήθηκαν βίντεο για ευαισθητοποίηση των μαθητών. Συζητήθηκαν τα οφέλη του αθλητισμού.

Δημιουργήθηκε επίσης,  ομάδα ενδυνάμωσης και διαχείρισης άγχους: οι σπίθες της αυτοπεποίθησης! και πραγματοποιήθηκαν βιωματικές δράσεις.

Διαβάστε περισσότερα: 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού