Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο χωριό Απόλλωνα

kentrikiΤην Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή όλων των τάξεων του σχολείου µας στον Απόλλωνα της Ρόδου. Αρχικά επισκεφθήκαμε τον συνεταιρισμό γυναικών του Απόλλωνα ¨Απολλωνιάτισες». Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρος παρασκευής και πώλησης τοπικών προϊόντων από τις γυναίκες του συνεταιρισμού. Στη συνέχεια αφού ενημερωθήκαμε στον αύλειο χώρο του Μουσείου του χωριού, από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων Ρόδου “Νέοι Ορίζοντες”  κ. Κυριαζάκο Μανώλη,για την ιστορία και τη ζωή στο χωριό, ξεναγηθήκαμε από τον ίδιο στον χώρο του Μουσείου που περιλαμβάνει εκθέματα αρχαιολογικού, λαογραφικού, εθνογραφικού και ιστορικού ενδιαφέροντος. Συνεχίσαμε την επίσκεψη και ξενάγησή μας στην εκκλησία του χωριού, θαυμάζοντας τόσο το ιστορικό ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού όσο και τις ιδιαίτερες αγιογραφίες.

Στον αύλειο χώρο του ναού ενημερωθήκαμε για τις δράσεις των κατοίκων του χωριού προς τη κατεύθυνση της διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής κληρονομιάς του χωριού οι οποίες είναι διαρκείς, προάγοντας τον πολιτισμό και την τοπική κουλτούρα.Στο γήπεδο ποδοσφαίρου του Απόλλωνα, μετά από συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Απόλλωνα κ. Πιπέρη Βασίλειο διεξήχθησαν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών των τάξεων του σχολείου. Κατά την περιήγηση στους δρόμους και τα σοκάκια του χωριού, δόθηκε η δυνατότητα της επαφής με την αρχιτεκτονική και την ρυμοτομία του χωριού, θαυμάζοντας τη φύση και το τοπίο. 

Η μονοήμερη εκπαιδευτική εκδρομή όλων των τάξεων του σχολείου µας στον Απόλλωνα της Ρόδου πραγματοποιήθηκε µε ιδιαίτερη επιτυχία και επιτέλεσε σε μεγάλο βαθμό τον παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα της.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο Πολιτιστικού Ομίλου Απολλώνων Ρόδου “Νέοι Ορίζοντες”  κ. Κυριαζάκο Μανώλη, τόσο για την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού μας προγράμματοςόσο και για τη προσφορά εκδόσεων του συλλόγου για τη βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Επίσης, ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Απόλλωνα κ. Πιπέρη Βασίλειο για την παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου προκειμένου να διεξαχθούν αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των μαθητών του σχολείου μας.