Συμμετοχή στο διαγωνισμό Euso 2020

Το σχολείο μας συμμετείχε το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 στον τοπικό διαγωνισμό Euso 2020”. Πρόκειται για ένα μαθητικό εργαστηριακό διαγωνισμό που διοργανώνει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝ.Ε.Κ.Φ.Ε.). Πολλοί μαθητές ενδιαφέρθηκαν και ακολούθησαν το πρόγραμμα προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε σε κενά ή εκτός σχολικού ωραρίου.

Διαβάστε περισσότερα: Συμμετοχή στο διαγωνισμό Euso 2020

Συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2019

    5-e1447011899772Το σχολείο μας συμμετείχε με επιτυχία στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 με ομάδα μαθητών/-τριών. Η μαθήτρια της Α΄Λυκείου Ερίνα Μπάτσι με πολύ καλή βαθμολογία βρέθηκε στους 20 πρώτους σε σύνολο 3400 συμμετεχόντων μαθητών/-τριών πανελληνίως. Συγχαρητήρια στους μαθητές/-τριες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό  και στην καθηγήτρια Βιολογίας του σχολείου μας κ.Αγγελίδη Χριστίνα για την καθοδήγηση.

Ετικέτα Σχολείου eTwinning (2)

awarded-etwinning-school-labelΣας ενημερώνουμε ότι το σχολείο μας κατόπιν αιτήσεως μας και αφού πληρούσε τα κριτήρια, βραβεύτηκε με τη Ετικέτα Σχολείου eTwinning 2019-2020, ως αναγνώριση τoυ έργου που γίνεται σε σχολικό επίπεδο στο πλαίσιο του eTwinning. Με τη βράβευση αυτή το σχολείο μας μαζί με τα άλλα σχολεία που έχουν βραβευτεί πανευρωπαϊκά αναγνωρίζεται ως ηγέτης  στον τομέα της ψηφιακής πράξης, στην πρακτική της ψηφιακής ασφάλειας, στις καινοτόμες και δημιουργικές παιδαγωγικές προσεγγίσεις, στην προώθηση της συνεχούς επαγγελματικής επιμόρφωσης του προσωπικού και στην προώθηση συνεργατικών μαθησιακών πρακτικών με το προσωπικό και τους μαθητές τόσο του ίδιου του σχολείου όσο και άλλων ευρωπαϊκών σχολείων συνεργασίας. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα στο σχολείο να μπορεί να επιδεικνύει την Ετικέτα Σχολείου eTwinning σε όλα τα προωθητικά και ενημερωτικά υλικά του.

      Τα βραβευμένα σχολεία με την Ετικέτα Σχολείου eTwinning θα προβληθούν σημαντικά σε Ευρωπαϊκό επίπεδο σχηματίζοντας ένα δίκτυο σχολείων που θα παίξουν ηγετικό ρόλο στην περαιτέρω διαμόρφωση και εξέλιξη του eTwinning . Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί των σχολείων αυτών θα έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούνται σε προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.

 

STEM in our class Εθνική Ετικέττα Ποιότητας

Το σχολείο μας βραβεύτηκε με την Εθνική Ετικέττα Ποιότητας eTwinning για το ευρωπαϊκό έργο STEM in our class που πραγματοποίησε το σχολικό έτος 2017-18. Ευχαριστούμε την ομάδα e twinning για την παρακίνηση, την υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του έργου και την αξιολόγηση του με τις εύστοχες παρατηρήσεις για περαιτέρω βελτίωση! Αποκομίσαμε μεγάλα οφέλη, γνωρίσαμε τις δυνατότητες που παρέχονται στο e twinning και στη STEM προσέγγιση της διδασκαλίας.ετικεττα ποιότητας

Δίπλωμα Απονομής της ΕΛΣΤΑΤ στην Ομάδα1 του Σχολείου μας από την ΕΛΣΤΑΤ

_ΣΤΑΤΙΣΤΙΣΤΙΚΗΣ.png

Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας που συμμετείχαν στην Ομάδα 1 ήταν οι:

1. Μουσάδη Δέσποινα (Γ΄Λυκείου)

2. Σαρρής Άγγελος (Γ΄Λυκείου)

3. Χίλια Ανδριάνα (Γ΄Λυκείου)

Θερμά Συγχαρητήρια!!!!

Αποτελέσματα Διαγωνισμού της Ελληνικής Στατιστιστικής Εταιρείας

 

Διαγωνισμός στη Στατιστική

 

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανάπτυξη της στατιστικής παιδείας στην Ελλάδα», διοργανώνει, για πρώτη φορά, τo «Διαγωνισμό στη Στατιστική» στην Ελλάδα. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη ταλαντούχων μαθητών που ενδιαφέρονται για τη στατιστική επιστήμη, τον τρόπο παραγωγής και τη χρήση των επίσημων στατιστικών στην καθημερινότητά τους, αλλά και σε άλλους τομείς της κοινωνίας, όπως στην οικονομία και τη χάραξη πολιτικής. Το σχολείο μας συμμετείχε στο διαγωνισμό και πέρασε στη Β΄φάση του Διαγωνισμού!

Διαβάστε περισσότερα: Αποτελέσματα Διαγωνισμού της Ελληνικής Στατιστιστικής Εταιρείας

Πρόκριση στο Διαγωνισμό Ευκλείδης

Ο μαθητής της Γ΄Τάξης Αγαπητός Χριστοδούλου πήρε μέρος στο Διαγωνισμό Θαλής της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο στις 11 Νοεμβρίου 2017 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού Ευκλείδης που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιανουαρίου 2018. Θερμά Συγχαρητήρια!

Διαγωνισμός Κόμικς

comicsΤην Πέμπτη, 3 Ιουλίου 2014, στο Γαλλικό Κατάλυμα της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, πραγματοποιήθηκε η έκθεση των έργων των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, οι οποίοι συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό κόμικς της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου. Το θέμα του διαγωνισμού ήταν "Ζούμε μαζί: Μικρές ιστορίες διαφορετικών φίλων".  Μέλη της  κριτικής επιτροπής ήταν ο σκιτσογράφος κ.Βαγγέλης Παυλίδης και η νομική σύμβουλος της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες στη Ρόδο κ. Έλενα Γιαννίκη. Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν τρεις συμμετοχές μεταξύ των οποίων η συμμετοχή του σχολείου μας με τις μαθήτριες Αουρέλα Τόσκα, Κατερίνα Τσούκαλη και Ελένη Χατζηλαζάρου. Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Κιούση Δήμητρα. (***Φωτογράφος: Αργυρώ Παντελίδη).

 

Διαβάστε περισσότερα: Διαγωνισμός Κόμικς